Aubergine “Lucilla”

Solanum melongena “Lucilla”

De aubergine is nauw verwant aan de aardappel en de tomaat. Er zijn variëteiten met langwerpige en ronde vruchten. Ze verschillen in kleur en grootte.

Aubergine Lucilla
Rijpe en overrijpe aubergine (rechts).

Volksnaam: Aubergine
Botanische naam: Solanum melongena “Lucilla”
Familie: Nachtschadefamilie (Solanaceae)
Verspreiding: De aubergine wordt geteeld in gematigde tot tropische gebieden. Hij zou oorspronkelijk uit tropisch Azië en Madagaskar komen (verspreidingskaart).
Seizoen: Het hoofdseizoen loopt van de zomer tot het begin van de herfst. Maar aubergines zijn het hele jaar door verkrijgbaar.
Eetbaar: De schil en het vruchtvlees zijn eetbaar. De solanine die erin zit, kan worden vernietigd door koken.
Bewaren: Aubergines blijven vier tot zeven dagen vers in de koelkast.

Solanum melongena Lucilla

Solanum melongena Lucilla

Solanum melongena

Kenmerken: Fruit & Groenten |

Andere planten uit de Nachtschadefamilie (Solanaceae)