Peperomia albovittata (verzorging)

Peperomia

Peperomia albovittata Piccolo Banda
Peperomia albovittata “Piccolo Banda”

Verzorgingstips

Standplaats

Peperomia albovittata wordt graag helder, deels zonnig of licht in de schaduw geplaatst. Enige ochtendzon, avond- en winterzon is welkom. Brandende zomerzon wordt getolereerd als de plant met een minimale afstand van 50 cm achter het raam wordt geplaatst.

Turfvrije potgrond voor kamerplanten
Turfvrije potgrond voor kamerplanten.

Substraat

De Peperomia groeit goed in turfvrije substraten voor kamerplanten, kruiden en groenten. Ook gewone cacti mixen kunnen gebruikt worden.

Waterbehoefte

De grond kan drogen voordat deze moet worden gegoten. Occasionele uitdroging wordt getolereerd, maar deze peperomia mag niet behandeld worden als een woestijnplant.

Voeding

Vloeibare meststof kan van april tot september om de 4e tot 8e week worden gebruikt. Meststofstaafjes of korrels worden in het voorjaar en de zomer toegediend.

Niet bemesten in het eerste jaar na aankoop of verpotten.

Temperatuur

Warme locaties met 20 tot 30 °C het hele jaar door zijn perfect. Peperomia albovittata “Piccolo Banda” kan ook de winter doorbrengen geplaatst bij 15 tot 20 °C.

Vermeerdering

Bij 22 tot 30 °C wortelen de stekken in ongeveer 4 tot 8 weken. De pot dient te worden afgedekt met een diepvrieszakje of te worden geplaatst in een binnenkas. Vergeet niet om dagelijks te luchten om schimmelgroei te voorkomen.

Peperomia albovittata Piccolo Banda

Giftig voor dieren?

Is licht giftig.

Herkomst

Ecuador

Familie

Peperfamilie (Piperaceae)

Hoogte

10 tot 20 centimeter

Bloeiende Peperomia albovittata Piccolo Banda
Bloeiende Peperomia albovittata “Piccolo Banda”

Kenmerken: Kamerplanten |

Andere planten uit de Peperfamilie (Piperaceae)