Gewone tarwe
Gewone tarwe is een van onze belangrijkste gewassen en wordt bijna wereldwijd verbouwd. Er is een breed scala aan variëteiten. De bloem uit de zaden wordt gebruikt om brood te bakken.
De groene bladeren, tarwegras, zijn een populair ingrediënt in smoothies. Jonge tarwezaailingen, twee tot drie dagen oud, kunnen rauw worden gegeten en kunnen worden gebruikt om muesli’s te kruiden met vitaminen.

Volksnaam: Gewone tarwe
Botanische naam: Triticum aestivum cv.
Familie: Grassenfamilie (Poaceae)
Verspreiding: De oorspronkelijke vorm zou uit West-Azië komen (bron).
Hoogte: 40 tot 120 centimeter, afhankelijk van variëteit en locatie.
Hardheidszone (USDA): 5 (-23 °C)
Giftig: Nee, de zaden en bladeren zijn eetbaar.



Kenmerken: Bruine en Groene Bloemen | Grassen | Noten en Zaden |

Arundo donax “Variegata”
Brachypodium sylvaticum
Chasmanthium latifolium
Cortaderia selloana “Gold Band”
Cortaderia selloana cv.
Dactylis glomerata
Echinochloa crus-galli
Groene naaldaar (Setaria viridis)
Hakonechloa macra
Hakonechloa macra “Aureola”
Hakonechloa macra cv.
Hakonechloa macra cv.
Hordeum vulgare cv.
Koeleria glauca
Miscanthus sinensis “Rotsilber”
Miscanthus sinensis “Strictus”
Phragmites australis
Pogonatherum paniceum
Sesleria autumnalis
Setaria palmifolia
Setaria pumila
Setaria viridis
Sorghum halepense
Trisetum flavescens