Euphorbia polyacantha

Euphorbia polyacantha Fish Bone Euphorbia

Euphorbia polyacantha is inheems in het noordoosten van Afrika, met een verspreidingsgebied dat Ethiopië, Eritrea, Jemen, Somalië en Soedan omvat. De struikvormig groeiende wolfsmelk, die tot 1,5 meter hoog wordt, is in het Engels bekend als Fish-Bone Euphorbia (“visgraten wolfsmelk”), een Nederlandse naam bestaat niet.

Fish Bone Euphorbia

Hoe te verzorgen voor Euphorbia polyacantha

Idealiter staat Euphorbia polyacantha op een plaats waar hij minstens vier uur per dag zonlicht krijgt. Als prairiebewoner kan Euphorbia polyacantha ook goed tegen de hete zomerzon.

Overzomeren in de tuin of op het balkon is mogelijk, maar moet bij voorkeur alleen gebeuren zolang de temperaturen niet permanent onder de 10 °C komen.

Als substraat zijn minerale of halfminerale mengsels op basis van puimsteengrind of lavagrind geschikt.

Als Euphorbia polyacantha de zomer op het balkon of in de tuin doorbrengt, zijn deze substraten geschikter, zodat regenwater goed kan weglopen.

Voor de binnenkweek kan het hele jaar door ook cactusaarde uit het tuincentrum worden gebruikt, die is losgemaakt met kleikorrels.

Euphorbia polyacantha stekels
De stekels van Euphorbia polyacantha lijken op visgraten.

Bij het water geven is het belangrijk dat het substraat tussen de waterbeurten door kan uitdrogen.

Van de lente tot de herfst kan er diep water worden gegeven. Geef water tot het substraat verzadigd is met water. Wat in de schotel loopt, moet na een paar minuten worden verwijderd.

In de winter alleen in kleine slokjes water geven, dan stopt Euphorbia polyacantha met groeien en vormt geen lichtgebrekige scheuten.

Overwinteren kan gematigd bij 10 tot 15 °C. Het is echter ook mogelijk bij kamertemperatuur.

Euphorbia polyacantha 1