Euphorbia pteroneura

Euphorbia pteroneura

Euphorbia pteroneura is een succulente heester die tussen 50 en 100 centimeter hoog kan worden. Hij komt oorspronkelijk uit Guatemala en Mexico.

In sommige Europese landen wordt Euphorbia pteroneura abusievelijk verkocht als “Euphorbia phosphorea”. Deze soort bestaat ook, is afkomstig uit Brazilië en kan gemakkelijk van Euphorbia pteroneura worden onderscheiden door zijn bloemen (bron).

Euphorbia pteroneura Phosphorea

Euphorbia pteroneura Verzorging

Locatie

Lichte tot gedeeltelijk zonnige plaatsen zijn goed geschikt, maar na gewenning verdragen ze ook de hete zomerzon. Dit geldt echter alleen voor planten die in een grote pot groeien, zodat de potkluit niet binnen een paar uur kan uitdrogen.

Euphorbia pteroneura takken

Substraat

Kant-en-klare substraten voor cactussen en andere vetplanten zijn geschikt. Als u het zelf wilt mengen, kunt u gebruik maken van turfvrije plantaardige grond, vogelzand en puimsteenkorrels of kleikorrels in een verhouding 3:1:1.

Watering

Laat de grond tussen twee gietbeurten bijna uitdrogen en droog af en toe voor korte perioden. Euphorbia pteroneura kan zijn bladeren laten vallen als het te lang droog blijft. Er zullen echter nieuwe bladeren groeien zodra de regelmatige bewatering wordt hervat.

Euphorbia pteroneura bloemen

Om de vorming van onstabiele lichtarme scheuten te voorkomen, moet in de winter minder water worden gegeven, zodat Euphorbia pteroneura stopt met groeien.

Bemesting

Van april tot september kan af en toe organische of minerale vloeibare meststof worden gegeven.

In het eerste jaar na aankoop of verpotten is geen bemesting nodig.

Euphorbia pteroneura bladeren

Temperatuur

Een gematigde overwintering bij ongeveer 15 °C is gunstig voor de bloeiwijze.

Propagatie

Vermeerdering door stekken is het hele jaar mogelijk. Ze wortelen bij 20 tot 25 °C in twee tot vier weken.

Euphorbia pteroneura cutting